© Liza Vandenbempt


© Liza Vandenbempt


© Ivan Put


© Olympe Tits


© Ivan Put
Gallait 80

Het team

Sinds september 2021 beschikt Tristero over een eigen huis, dat het voor de komende jaren in bruikleen krijgt van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. 

In Gallait 80 nodigen we de jonge makers Arno Boey, Yelena Schmitz en Hanne Machielsen uit om mee invulling te geven aan het huis en de verhalen die er zullen ontstaan. Samen zullen we fungeren als een 6-koppige artistieke kern voor Gallait 80. Samen met hen maken we er een werkplaats, verbeeldingsplaats, ontmoetingsplaats én speelplaats van.

Yelena Schmitz (°1996) studeerde Woordkunst op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze is schrijfster en audiomaker, ze publiceerde in Deus Ex Machina, Kluger Hans, Rekto:Verso en Das Mag en kreeg voor haar werk onder meer de Korte Golf Radioprijs.
 
Arno Boey (°1996) studeerde Woordkunst op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij is medeoprichter van schrijverscollectief en literair tijdschrift ZINK. In 2019 nam hij deel aan de internationale schrijfresidentie van deBuren in Parijs. Hij publiceerde onder andere in Kluger Hans, DW B en Sampler 2020 van uitgeverij Das Mag. Met partner-in-crime Yelena Schmitz werkte hij aan 1020stories.be, een meertalige verhalenkaart van Bockstael, een wijk in zijn thuisstad Brussel. 
 
Hanne Machielsen (°1990) studeerde eerst taal- en letterkunde aan de UA en behaalde een Master in de Dramatische Kunsten (RITCS). Ze speelde o.a. in À vos Scalps van Frédérique Lecomte, in Oeps bij Theater Antigone 2016 en in Bakxai van Abattoir Fermé. Ze maakt ook deel uit van collectief Team Melancholie.