Focus

Luca School of Arts

In onze werking willen we er over waken om voldoende ruimte te geven aan jonge kunstenaars en hen met de nodige generositeit te omringen. Sinds de herfstvakantie van 2021 stellen we geregeld onze atelier-ruimtes open voor de studenten Fotografie van LUCA School of Arts (Campus Sint-Lukas Brussel). Zo hadden we ondertussen al drie keer het jong geweld van de tweedejaars Bachelors in huis.

-Herfstvakantie 2023 : Portret-workshop onder begeleiding van docenten Melanie Matthieu en Kris Van Beek.

-Herstvakantie 2022 en 2021 : Portret-workshop onder begeleiding van docenten Mashid Mohadjerin en Kris Van Beek, die uitmondde in een publiek expo met portretten van buurtbewoners en passanten. 

In maart 2022 werkten twee groepen Masterstudenten telkens een week op hun individuele projecten.

Studente Failenn Verborgstadt over werken in Gallait 80 : “Het is hier anders werken dan op school omdat de ruimtes huiselijker zijn; er is niet het stricte white-box gevoel. Voor mij persoonlijk is dit een meerwaarde, omdat het nieuw is en me noopt tot nadenken over een ander set-up voor mijn werk. Ook positief is dat ik in dit huis o.a. met de keuken het gevoel had dat ik hier leefde en gewoon kon zijn. Ik kon hier alles doen op mijn ritme, zonder beperkende uurroosters. Dat heeft zeker bijgedragen tot de kwaliteit van het eindresultaat.