Viva Los DJ’s !

Viva Los DJ’s!

BXL WILD : Southside

BXL WILD : Southside

Tristero & Enervé : Desperado

Tristero & Enervé : Desperado

Adele Raes : Frènk

Adele Raes : Frènk

Sigrid Keunen : Rhapsody

Festival

GalaGallait #3

28 September - 1 Oktober 2023

De komende jaren nodigen we jullie regelmatig uit voor Gala Gallait, onze feestelijke weekends in de Gallaitstraat 80 in Schaarbeek. We presenteren er verschillende kleine formules met veelal work-in-progress, in combinatie met muziek, expo, food & drinks. Welkom in ons huis Gallait80 voor onverwachte ontdekkingen en ontmoetingen!

Gala Gallait #3 loopt van donderdag 28 september tot zondag 1 oktober 2023.

.
TICKETS voor Desperado (15€) op 28 september en 1 oktober dienen op voorhand HIER gereserveerd te worden.

TICKETS voor GalaGallait (10€) op 29 en 30 september kunnen ter plekke betaald worden.

Line-up

● Na meer dan 70 voorstellingen in binnen- en buitenland, o.a. op het Festival van Avignon, spelen de cowboys van Tristero & Enervé eindelijk nog eens DESPERADO in Brussel, in open lucht nog wel !

● In 2016 maakte Tristero de voorstelling LEAVE A COMMENT. Op basis van een video op YouTube – de spiegelscène uit La Haine van Mathieu Kassovitz – selecteerde en speelde Tristero de commentaren (én de commentaren op de commentaren) eronder. Geleid door deze commentaren boorde Tristero fundamentele thema’s aan, zoals de fragiliteit van kunst én van vrije meningsuiting. Wat volgde was een droogkomisch, soms onthutsend portret van de wereldwijd verbonden YouTube-gemeenschap. Zeven jaar later later herwerkt Tristero deze voorstelling, deze keer op basis van een andere YouTube-video.

● Vorig jaar deed actrice Adele Raes in Gallait80 een onderzoek voor een nieuwe voorstelling : FRÈNK. Ze schetst een portret van haar vader, gepensioneerd klimatoloog die het Museum of Anthropocene Technology (MAT) heeft opgericht. Hij verzamelt werken die gaan over klimaatverandering, maar bovenal creëert hij zelf kunstwerken, hopende dat het fossielen van onze tijd zullen zijn die over 50.000 jaar worden ontdekt. Ondanks de vele pogingen om mensen te lokken, blijft de opkomst karig. Waarom doet hij dit dan allemaal? Voor wie maakt hij wat hij maakt? Wat laat hij achter? Wat is zijn impact? En ik, als jonge theatermaakster en actrice? Hoeveel mensen bereik ik met mijn eigen werk? Wat laat ik achter? Wat verander ik?

● Altvioliste Sigrid Keunen componeert, bouwt én speelt RHAPSODY: The chronicle of a swimming pool tiler (for kaleidoscope, voice, sounds & movements), een installatie-performance over perceptie, metamorfose en structuur.

● Viva la fiesta! Viva la noche! VIVA LOS DJ’S! Ongeëvenaard en zelfverklaard duo Aron Wouters & Finn Waters maakte er hun missie van om the most epic pop intervention ever te creëren. En zo geschiedde. Bereid je voor op een hyperactieve, feel-good, over the top pop trip die het best valt samen te vatten als een megalomane samensmelting van een act op het Eurovisiesongfestival, een wereldtournee van een popdiva en een rondje langs alle podia op Tomorrowland.

BXL WILD is een Brussels acteurscollectief rond Circé Lethem, Ina Geerts en Andrea Bardos. Samen met Aylin Yay en Kaat Arnaert brengen ze een geënsceneerde lezing van SOUTHSIDE van de Noorse theaterauteur Fredrik Brattberg.

Programma

DO 28 SEPTEMBER 2023

20:30
Desperado – Tristero & Enervé
(voorstelling FR)

VR 29 SEPTEMBER 2023

20:00
Sigrid Keunen : Rhapsody: The chronicle of a swimming pool tiler
(performance ENG)
20:30
Adele Raes : Frènk
(voorstelling NL)
21:15
Tristero : Leave a comment too
(tekstlezing NL FR ENG)

ZA 30 SEPTEMBER 2023

20:00
Sigrid Keunen : Rhapsody: The chronicle of a swimming pool tiler
(performance ENG)
20:30
Adele Raes : Frènk
(voorstelling NL)
21:15
Tristero : Leave a comment too
(tekstlezing NL FR ENG)
22:00
Viva Los DJ’s : performance & DJ set

ZO 01 OKTOBER 2023

18:00
BXL WILD : Southside
(tekstlezing FR NL) gratis toegang
20:30
Desperado – Tristero & Enervé
(voorstelling FR)

→ Gallaitstraat 80 – 1030 Schaarbeek