© Barbara Vandendriessche
© Barbara Vandendriessche
© Barbara Vandendriessche
2021

Kale bomen ruisen niet

EEN PRODUCTIE VAN BXL WILD

Tweetalige voorstelling met boventiteling in het Nederlands & het Frans.

Twee vrouwen zitten voor een caravan. De ene was al wakker, de andere is net opgestaan. Koffie? Thee? Een gesprek komt op gang, zoals de dag zich langzaam ontspint, in een licht koortsachtige sfeer. Nancy en Gaby krijgen vandaag bezoek ergens tussen 10 en 17 uur. Wat zullen ze aantrekken om een goede indruk te maken?

In pittige dialogen vallen de vrouwen gezwind in herhaling en draaien ze heerlijk rond de pot. Hoe lang houden ze dat vol? Na veel vijven en zessen komen we erachter wat zich in het verleden afspeelde en dat is niet fraai.

Kale Bomen Ruisen Niet (2006) w​erd geschreven door de Nederlandse actrice en theaterauteur Magne van den Berg.

Kale Bomen Ruisen Niet is een voorstelling van Ina Geerts en Andréa Bardos van het Brusselse collectief ​BXL WILD. Peter Vandenbempt (Tristero) werkt mee als coach van het project.

BXL WILD is e​en acteurscollectief dat in 2017 op initiatief van Ina Geerts en Circé Lethem werd opgericht. Hun eerste productie Backstage (Oscar van Woensel) ging in première in februari 2020 in de Balsamine (Brussel).
BXL WILD maakt voorstellingen waarin Nederlandstalige en Franstalige Brusselse acteurs samenwerken. Brussel is hun onze algemene noemer, België hun Kafkaiaanse context.

Tweetalige voorstelling NL/FR met boventiteling in het Nederlands en in het Frans.