© Youri Dirkx
© Mirjam Devriendt
2021

Iemand van ons

De regie, de vaart en het spelplezier van deze zes maken dat Iemand van ons iets eigenzinnigs en unieks geworden is. Iemand van ons zou het u ten zeerste kunnen aanbevelen om te gaan kijken…
**** Het Nieuwsblad

Je beseft dat een acteur zijn of haar grootste zielenroerselen deelt, maar ook dat die (wellicht) bemiddeld worden door een ander. Die act voelt genereus en toch veilig, theatraal en toch naakt.
De Standaard

Met wie zou u graag eens de lakens delen?
En waar zou u het dan over hebben?
Over de liefde? Of over de politiek?

Tristero duikt met zes doorwinterde toneelspelers in bed. Daar wordt volop gepraat, over de liefde uiteraard, maar ook over de politiek en het leven. Met een trefzeker gevoel voor humor tasten ze elkaar af, liggen ze te luisteren en te woelen en geven ze zichzelf bloot.

In Iemand van ons volgen de clichés, citaten en geheimen elkaar in hoog tempo op. De spelers leveren zo een ontwapenende en onverwachte inkijk in hun privéleven en gedachtewereld.

In die stroom van banale én interessante, scherpe én vage uitspraken, verschijnt de mens: kwetsbaar of sterk, eenzaam of niet, eerlijk en vals tegelijk.

Peter Vandenbempt bezorgde alle spelers een vragenlijst en baseerde zich voor het schrijven van het derde deel op de antwoorden die de spelers hem via een anoniem e-mailadres bezorgden.

Reinhilde Decleir, Janine Bischops en Kris Smet werkten mee aan de creatie die in maart 2020 in première had moeten gaan. Tristero wil hen uitdrukkelijk bedanken voor hun enthousiaste medewerking.
De voorstelling ging op 6 oktober 2021 in première en tien dagen later overleed geheel onverwacht onze medespeler Sam Bogaerts. We houden hem tijdens al onze toekomstige voorstellingen in gedachten en nog meer in onze harten. Vaar wel, lieve Sam. 

Het was zo fijn om je bij ons te hebben. Ieder van ons zal je heel hard missen. Op 6 april 2022 verloren we ook Reinhilde Decleir. Met rake opmerkingen en een gul hart bracht ze de voorstelling een stap verder. Dankjewel, Reina.